Translate

Öppet Hus och Bar – Urbana Producenter på Östra Södermalm

Ta på dig promenadskorna eller SL-kortet den 19 maj och kom och häng på Östra Södermalm. Vi är 7 småskaliga, urbana producenter som öppnar upp för öppet hus. Stockholms Bränneri, Modernist Brewery och Stockholm Brewing Co kommer även ha baren öppen till kl 21.
Det blir choklad, konfektyr, öl, soda, glass och gin.
Vi som öppnar upp är ChokladfabrikenStockholms BränneriModernist BreweryStockholm Brewing Co. & Pärlans Konfektyr. På Folkungagatan 136 hos Stockholms Bränneri och Modernist Brewery kommer ävenDryckeriet och Nordic Fauna Ice Cream finnas på plats.
På kvällen kommer M creperie servera smarriga crepes hos Stockholms Bränneri och hos Stockholm Brewing Co. kommer också en food truck servera käk hela dagen.

STOCKHOLMS BRÄNNERI
12-21
12-16 (guidning och provsmakning)
Bar (16 – 21)
MCreperie serverar mat- och deesertcrepes mellan 16 och 21
Stockholms Bränneri befinner sig i en gammal Jaguarverkstad på Östra Södermalm. Här skapar vi Stockholms första småskaliga gin inspirerad av vår nordiska omgivning. Vi inspireras av de gröna, men också de arkitektoniska delarna av vår närhet, alltid med nyfikenheten som drivkraft. Hos oss kan man alltid provsmaka våra senaste påhitt när man kommer förbi.

CHOKLADFABRIKEN
11-16
Söders egen chokladfabrik sen 21 år tillbaka, tillverkar praliner, tårtor och bakverk med choklad på Renstiernas gata 12.
Dagen till ära kommer vi köra guidade turer i vårt ”bageri” på 2 tr.
Boka din plats på chokladfabriken.bokadirekt.se

MODERNIST BREWERY
12-21
12-16 (guidning och provsmakning)
Bar (16 – 21)
MCreperie serverar mat- och deesertcrepes mellan 16 och 21
Modernist Brewery är ölexperimentalister och brygger med upptäckarlust nya moderna öl utan de traditionella stilarnas begränsningar. I repertoaren finns bl a belgisk veteöl med sichuanpeppar, saison med exotiska frukter, körsbärssuröl och svart IPA.

STOCKHOLMS BREWING CO.
13-21
Food truck serverar mat hela dagen
Sedan 2012 har vi bryggt välbalanserade, hinkbara och smakrika öl. All våran produktion är sedan 2013 ekologiskt certifierad, vilket är någonting som ligger oss nära hjärtat. Kom till oss och drick en öl så berättar vi mer om våra storslagna framtidsplaner.

PÄRLANS KONFEKTYR
11-16
TREFIKA kl 15 ( guidad tur )
Vi på Pärlans Konfektyr ägnar oss åt ett delikat hantverk. Våra kolor och kolasås kokas på färsk grädde, äkta smör och prima socker på klassiskt vis. Inga konstigheter, endast rena, äkta råvaror. Det ger en kvalitet utöver det vanliga och en kola som ska njutas färsk.

DRYCKERIET (På Folkungagatan 136)
12-16
Vi är Dryckeriet. Vi gör allt lite jobbigare och svårare men samtidigt väldigt mycket enklare. Vi tror inte att man behöver tillsätta sk ”naturliga aromer” eller andra saker för att det ska smaka gott. För oss är naturliga aromer riktiga ingredienser; vill vi att det ska smaka rabarber så använder vi rabarber. Enkelt. Men lite svårare. Vi brygger allt för hand själva. Vi hoppas på att vi i framtiden kommer att kunna göra roliga och goda saker tillsammans med likasinnade och förverkliga alla de idéer vi har kring dryck. Vi vurmar för det genuina och äkta och vill skapa något roligare och bättre än det som finns. Se oss hellre som ett mikrobryggeri än en läskproducent.

NORDIC FAUNA ICE CREAM (På Folkungagatan 136)
12-21
Nordic Fauna Ice Cream är en glassfabrik och ett äventyr. I ett gammalt garage i bortglömda Kräftriket, ett stenkast från Brunnsviken i Stockholm, tillverkar vi hantverksglass i nordiska smaker.
Glassar att äta rakt upp och ner som de är. Eller som små pusselbitar, smakberättelser att utgå ifrån och vidare skapa något eget utav.
Lite som en glassbåt utan Noak. En resa för alla med lust och tunga att utmana sina egna gränser. An Adventure in the Far North of Ice Cream!

Vi ses den 19e!
www.facebook.com/events/1601875163262435