Translate

Vi är Mötesplats Kupan Södermalm

Under hösten planerar vi att publicera ett par inlägg om oss och vårt arbete. Här kommer ett första.

Det är genom medmänskligt agerande som vi driver vår verksamhet. Vi finns till för våra gäster, våra medarbetare och för de som har det svårt. Tillsammans siktar vi mot att göra världen till en lite bättre plats, och utan att överdriva så har vi god lust att rädda den. Vi har bestämt oss för att börja på Södermalm och vi gillar att se oss som lokala hjältar med ett tydligt uppdrag: att genom vår mötesplats skapa ett medmänskligt rum i SoFo.

Som en del av Rödakorsrörelsen antas det ofta att vi arbetar mot globala mål. Att vi ska generera ett överskottskapital som ska gå till katastrofer i världen. Det gör vi också. Varje år skickar vi vidare pengar till Röda Korsets katastrofinsatser som är till för att rädda liv under de mest horribla förhållanden man kan tänka sig. Men det är inte främst genom detta överskott som vi mäter vårt resultat. Vi mäter vårt resultat genom medmänskligheten som vi kan visa lokalt, här på Södermalm. Här i vår butik och vårt café. Här på vår mötesplats.

Att öka omsättningen betyder att vi kan öka den mänskliga vinsten. Att vi kan erbjuda fler personer en trygg och medmänsklig arbetsplats. Att vi kan driva sociala aktiviteter och forma verksamheten så att våra gäster tycker att det är extra trevligt att besöka oss. Att vi kan anställa personer för att driva sociala projekt. Faktiskt så är vi mer än bara en butik och ett café. Vi är en hel social verksamhet där vi arbetar med arbetsträning och rehabilitering, nyanlända, integration, sociala aktiviteter och krisberedskap.

Någonstans måste vi börja för att rädda världen. Som en del av Rödakorsrörelsen så drar vi vårt strå, mitt ibland alla andra butiker och fantastiska verksamheter, i SoFo. Vi är en mötesplats för samhällets alla skikt, en naturlig nav i Stockholms centrum. Vi är lokala hjältar i ett större sammanhang och som besökande bidrar du till denna medmänsklighet.

Rasmus Canbäck | Butikschef | rcanback@redcross.se

————————————–

Vår adress är Östgötagatan 67c

Öppettiderna är

Måndag till fredag 10-18
Lördag 11-17
Söndag 11-16

För mer information om vår verksamhet, besök vår Facebook: https://www.facebook.com/motesplatskupansodermalm/