Hej på dig!
Allt väl? Ska börja med att säga att jag kanske inte är så fullt förvirrad som jag verkar.. Förra veckans nyhetsbrev framstod nog väldigt förvirrande då jag hänvisade till händelser i butiken från de gånga veckorna. Måste försöka komma ihåg att ni är många som tillkommer varje vecka på brevet så då kanske jag framstår som komplett knäpp. Jag är inte komplett, bara knäpp. Nog om det och välkomna alla ni nytillkomna läsare.
Då har vi äntligen fått lite klarhet i årets löjrom och för att förtydliga då för er nytillkomna har vi varje år ett extra fint erbjudande om att köpa ett kilo Kalixlöjrom av årets sigillmärkta rom. Trodde priset skulle bli högre än vad det blev, förvisso mycket pengar men ändå en god affär. 1990:- för ett kilo som i vanliga fall kommer kosta 2900:-. Priset gäller bara från och med torsdag i nästa och så länge lagret räcker men till och med lördag den 30 september. Jag skickar med mindre burkar så du kan frysa in rommen själv så har du inför jul & nyår. Och det är verkligen läge att ringa och lägga undan och för er som redan har beställt vore det bra om du bara kunde bekräfta om du tycker priset kändes okej. Som det ser ut just nu är hälften av det jag ska få förbeställt. Är du inte hemma den här helgen och vill ha kan jag frysa in löjrommen så kan du hämta den när du kan. Men som sagt, priset gäller endast nästa helg. Och kom inte före torsdag, minns i fjol när ni satt på varenda café runt om för rommen var försenad:) Knäck en flaska Pierre Peters till löjrommen i nästa vecka så du inte fryser in allt på en gång, det är du värd! Artikelnummer 7350 har det bubbelvinet.
Denna vecka då?
Jag har bra pris på färsk gösfilé vilket känns bra då den varit galet dyr ett tag. 429:- kg (595:-). Kommer ha både med skinn och skinnfri. Till det ska Ullis göra ett brynt kantarellsmör att servera till. Det ska jag äta till helgen, kanske med knaprigt bacon också. Gott vin och inte en enda grönsak mer än kantarellsmöret.. Kanske kanske en liten potatis men det vete katten. Som bekant är jag dålig på grönsaker, bättre på vin. Drick en vit bourgogne till. Känns kanske som jag snöat in på dom vinerna det sista men dom gör sig så himla bra till den mesta maten vi gör.. Mycket smör och smak;) Kimmeridgien med artikelnummer 5521 för 115:- pix kanske kan vara något? Det ska jag nog festa på i helgen, pling Anders:)
Innan ska det bli en krabba också, enligt mig det absolut bästa skaldjuret. 240:- kostar krabban och är så klart kokt i butiken. Glöm inte säga till om brödet när du beställer.
Hade hoppats på bra pris på irländska humrarna till helgen men insåg när jag fick priset att jag varit väldigt billig som det varit dom senaste veckorna. Vi har helt enkelt räknat fel till din fördel:) Så vi fortsätter med det extrabraiga priset på 650:- kg. #proffs…
Havskräftorna däremot fick ett bra pris till helgen, 380:- kg mot 480:-.
Ser ut som om det blir sista laddningen med hjälmarekräftor som kostar 480:- kg. Smögenräkorna kostar 29:- hg. Märks på priserna direkt att det varit bättre väder på västkusten den här veckan. Tänk att det styr så himla mycket.
Fast det fattar jag, vem vill ut och fiska räkor när det blåser 15 sekundmeter och haglar?
Ullis har även köpt hem bouchotmusslor som är en mindre blåmussla som odlas på trästockar i vattnet. Musslorna är köttigare men har också en ”renare” smak. Bouchot betyder Shellfish bed, lite rart tycker jag. Tills dom abrupt blir väckta när de plockas för hand…
Oavsett skaldjur du är sugen på i helgen rekommenderar jag dig att boka.
I köttkylen kommer det finnas ryggbiff med kappa, entrecote och anklever hemma. Ullis ska göra wallenbergare men vi får se om det finns att köpa, kanske bara blir så att det räcker till våra beställningar. Som sagt, du vet väl att du kan beställa precis vad som helst hos oss..
Till dessert blir det plommonpajer med vaniljkräm, det ska även göras en dessert på svenska äpplen/svensk zucchini & kanel som kommer serveras i glas. Vi vet kanske inte riktigt utförandet än men det blir nog gott.;)
Har även bra pris på sivans herrgårdost som är så vällagrad att jag tycker du ska äta den som dessertost. Salt/smulig och härlig.
259:- kg mot 320:-.
Nä nu räcker det, håll som vanligt utkik på sociala medier efter erbjudanden som brukar ramla in på fredagförmiddagarna!
Trevlig helg säger Pernilla på Hammarströms och har telefonnummer 08-6400882 för förbokningar. Alternativt så svara på mailet
Hej på dig!
Allt väl? Ska börja med att säga att jag kanske inte är så fullt förvirrad som jag verkar.. Förra veckans nyhetsbrev framstod nog väldigt förvirrande då jag hänvisade till händelser i butiken från de gånga veckorna. Måste försöka komma ihåg att ni är många som tillkommer varje vecka på brevet så då kanske jag framstår som komplett knäpp. Jag är inte komplett, bara knäpp. Nog om det och välkomna alla ni nytillkomna läsare.
Då har vi äntligen fått lite klarhet i årets löjrom och för att förtydliga då för er nytillkomna har vi varje år ett extra fint erbjudande om att köpa ett kilo Kalixlöjrom av årets sigillmärkta rom. Trodde priset skulle bli högre än vad det blev, förvisso mycket pengar men ändå en god affär. 1990:- för ett kilo som i vanliga fall kommer kosta 2900:-. Priset gäller bara från och med torsdag i nästa och så länge lagret räcker men till och med lördag den 30 september. Jag skickar med mindre burkar så du kan frysa in rommen själv så har du inför jul & nyår. Och det är verkligen läge att ringa och lägga undan och för er som redan har beställt vore det bra om du bara kunde bekräfta om du tycker priset kändes okej. Som det ser ut just nu är hälften av det jag ska få förbeställt. Är du inte hemma den här helgen och vill ha kan jag frysa in löjrommen så kan du hämta den när du kan. Men som sagt, priset gäller endast nästa helg. Och kom inte före torsdag, minns i fjol när ni satt på varenda café runt om för rommen var försenad:) Knäck en flaska Pierre Peters till löjrommen i nästa vecka så du inte fryser in allt på en gång, det är du värd! Artikelnummer 7350 har det bubbelvinet.
Denna vecka då?
Jag har bra pris på färsk gösfilé vilket känns bra då den varit galet dyr ett tag. 429:- kg (595:-). Kommer ha både med skinn och skinnfri. Till det ska Ullis göra ett brynt kantarellsmör att servera till. Det ska jag äta till helgen, kanske med knaprigt bacon också. Gott vin och inte en enda grönsak mer än kantarellsmöret.. Kanske kanske en liten potatis men det vete katten. Som bekant är jag dålig på grönsaker, bättre på vin. Drick en vit bourgogne till. Känns kanske som jag snöat in på dom vinerna det sista men dom gör sig så himla bra till den mesta maten vi gör.. Mycket smör och smak;) Kimmeridgien med artikelnummer 5521 för 115:- pix kanske kan vara något? Det ska jag nog festa på i helgen, pling Anders:)
Innan ska det bli en krabba också, enligt mig det absolut bästa skaldjuret. 240:- kostar krabban och är så klart kokt i butiken. Glöm inte säga till om brödet när du beställer.
Hade hoppats på bra pris på irländska humrarna till helgen men insåg när jag fick priset att jag varit väldigt billig som det varit dom senaste veckorna. Vi har helt enkelt räknat fel till din fördel:) Så vi fortsätter med det extrabraiga priset på 650:- kg. #proffs…
Havskräftorna däremot fick ett bra pris till helgen, 380:- kg mot 480:-.
Ser ut som om det blir sista laddningen med hjälmarekräftor som kostar 480:- kg. Smögenräkorna kostar 29:- hg. Märks på priserna direkt att det varit bättre väder på västkusten den här veckan. Tänk att det styr så himla mycket.
Fast det fattar jag, vem vill ut och fiska räkor när det blåser 15 sekundmeter och haglar?
Ullis har även köpt hem bouchotmusslor som är en mindre blåmussla som odlas på trästockar i vattnet. Musslorna är köttigare men har också en ”renare” smak. Bouchot betyder Shellfish bed, lite rart tycker jag. Tills dom abrupt blir väckta när de plockas för hand…
Oavsett skaldjur du är sugen på i helgen rekommenderar jag dig att boka.
I köttkylen kommer det finnas ryggbiff med kappa, entrecote och anklever hemma. Ullis ska göra wallenbergare men vi får se om det finns att köpa, kanske bara blir så att det räcker till våra beställningar. Som sagt, du vet väl att du kan beställa precis vad som helst hos oss..
Till dessert blir det plommonpajer med vaniljkräm, det ska även göras en dessert på svenska äpplen/svensk zucchini & kanel som kommer serveras i glas. Vi vet kanske inte riktigt utförandet än men det blir nog gott.;)
Har även bra pris på sivans herrgårdost som är så vällagrad att jag tycker du ska äta den som dessertost. Salt/smulig och härlig.
259:- kg mot 320:-.
Nä nu räcker det, håll som vanligt utkik på sociala medier efter erbjudanden som brukar ramla in på fredagförmiddagarna!
Trevlig helg säger Pernilla på Hammarströms och har telefonnummer 08-6400882 för förbokningar. Alternativt så svara på mailet