Hej på dig!
Snart helg igen,märkligt vad allt blir som vanligt snabbt efter semestern..
Känns precis som innan vi stängde i juli.
Enda skillnaden är kanske att det är kräftor istället för midsommarsillen. Verkar som om det blir den stora kräftätarhelgen den här helgen.. Så vi bullar upp i massor, Nisse hon kokar kräftor för glatta livet och de andra gör tillbehör för fullt. Vi kommer baka en kummin och vallmofoccacia, surdegsbaguetter, ”vanliga” baguetter samt foccacian med olivolja & flingsalt.
Vi ska koka en krämig kräftsoppa som man kanske kan starta med. Då passar vi kumminbrödet alldeles ypperligt. Där kan man med fördel ta sig ett glas med Hubert Beck med artikelnummer 4592 som är en Gewurztraminer och kostar 109:-.
Dom hemkokta hjälmarekräftorna har dessvärre gått upp lite den här veckan till 480:- kg. Eller rättare sagt nu var vi var nu tvungna att höja priset, hade kanske behövt ta det hela tiden men men..
Räkorna från Smögen kostar 45:- hg, havskräftorna kostar 479:- och är blandade storlekar.
Kommer få hem irländsk hummer som kostar 650:-kg.
Canadahummern kostar sina vanliga 250:- stycket.
Helgens fisk blir ”hel” hälleflundra eller nästan hel, Nisse har tagit bort huvudet och fenorna men fisken är på ben. 295:- kg mot ordinarie 480:-.
Hälleflundran är ju en av dom där brabra fiskarna som man kan göra precis allt med, koka, steka, grilla, ugnsbaka eller äta rå. (Om du köper av god kvalitet, kan ju bara prata för fisken jag säljer…) Ät hälleflundran och en bit lax rå som du har tärnat i sockerbitsbitar, salta & peppra, olivolja och lite limesjos. Servera med Ullis melon/gurk & myntasalsa samt en klick chiliaioli?
Drick ett av mina favoritviner som jag rekommenderat en hel del genom åren. Kung Fugirl som trots sin fula logga är väldigt gott. Artikelnummer 2690 och kostar 129:-.
Annars finns det både vitvinsåser/rödvinsåser & kantarellsåser som alla gör sig fint till hällen.
Har en guldsparid eller seabream för 125:- stycket. Gott på grillen till helgen. Fast ska det bli grillväder i helgen? Jag har som vanligt ingen koll på väder, det brukar visa sig när man går utanför porten..
Calle är i full färd med att göra första laddningen med blodpudding, väldigt efterfrågad!
Fått hem mer Rocklunda karré och den där superfina skotska entrecoté . Även fått hem ankbröst som du steker ganska hårt på skinnsidan i rikligt med smör. Kör bröstet i ugnen tills du kommit upp till en temperatur på 58-60 grader och låt vila..
Servera med rödvinsås och vi ska göra croquetter med kantareller. Ankbröstet kostar 369:- kg och kommer från Spanien.
Drick en Pinot Noir, District 7 till för 125:- pix och har artikelnummer 6578. En Pinot noir gör heller aldrig bort sig om du frågar mig..
Connie ska göra en dessert på vitchoklad/yoghurt med plommonkompott toppat med hasselnötscrunch. Nat bullar upp med kolapajer/citrontarter & chokladtryffeltårtor.
Om du inte har prövat Sivans Almenäsost som gör sig perfekt till vårt hembakta frukt & nötbröd som är lite sött vilket krävs till den osten.
Nä det var allt och som vanligt är det väldigt bra att ringa och förboka din helgmat.
Vi ses under helgen, jag kommer hålla mig här då vi ska syna lite sköna människor som ska provjobba och se om dom passar in i vårt dårhus…
Ha det så ses vi!
Kram Pernilla som nås på 08-6400882