God morgon!
Då stundar det till midsommar i mitt tycke den bästa ”högtiden”.. Man äter lunch, hänger, tar en lott eller två, dansar lite och äter igen! Och där i mellan ett och annat glas rosé..
Som sagt en riktig ”Pernilladag” 😉
Ska nämna ett par saker och det är dels att vi håller stängt på själva midsommarafton.
Som Ullis säger ”Har man inte handlat då får man skylla sig själv”;) Så handla i god tid, ett tips är att beställa så är det bara att ramla förbi och hämta upp…
Den 22 håller vi öppet mellan 10-18.
En annan sak är att du kan beställa en påse från aptit.se Midsommarspecial för leverans. Få det skickat till jobbet direkt och ta med hem. Du behöver inte ha ett konto utan kan betala direkt på sidan.
Där har du det viktigaste som man behöver…
Annars är det fullt sjå i butiken, sillarna & strömmingar börjar bli klara. Laxen gravad och färsk potatisen & jordgubbarna beställda.
Och Op & kumminosten är klar, den är vääääldigt efter frågad!
Så klart för inget sillbord är komplett utan den ostburken.
Ny sill är i år är en krämig smaksatt med chili, lime & vitlök. Sedan har vi så klart alla andra sorter, inlagd, senap, ört & vitlök, curry med äpple, sherry, koriander & chili, hallandsfläder med prästost, skärgårdsill, Klädesholmens matjesill och den från Norröna. Kommer också göra matjesillstårta med rödlök & färskost på kavringsbotten. Gubbröra och midsommarröran på rökfisk ska det också bli..
Och i strömmingsväg har vi två sorters stekt inlagd, citrongravad, löjromsgravad.
Vi kommer så klart ha gravad lax, inkokt lax och varmrökt. Vill du ha någon speciell storlek på dessa laxar vill jag att du hör av dig så ordnar vi det! Kallrökt och rimmad finns det också.
Diverse rökta fiskar från Bexanders rökeri finns det också. Den varmrökta laxen gör vi själva.
Sivans ostar finns också, ett måste på mitt bord.
Vi kommer göra diverse sommartårtor som också är bäst att beställa.
De är gjorda på mazarinbotten med vaniljkräm med massor och färska jordgubbar.
Börjar jag tråka ut dig? Ledsen men kommer inte hinna skicka fler nyhetsbrev den här veckan och jag vill ju inte missa något.
Massor av grillfiskar, grillspett kommer det också. Ska fylla upp köttdisken också med en drös god grillmat inför kvällen.
Det blir också diverse såser och tillbehör!
Som vanligt undrar jag hur vi ska ro ihop allt men det brukar lösa sig!
Men att boka är ett tips…
Vi har så klart luncher, precis som vanligt, här har du länken till maten:
Ha nu en härlig midsommar!
Glöm inte heller bort rean som sparkar i gång v 27 dvs två veckor efter midsommar!
Kram säger Pernilla som gärna vill att du ringer på 6400882 eller svarar på mailet om jag ska lägga undan något…