Translate

40-årsjubileum – Träkultjubel men Genrep på Orionteatern 6 dec

Genrep inför jubelåret sker nu på söndag 6 dec på Orionteaterns julmarknad kl 12-17

(webmostern befinner sig i Helgas närhet och är egentligen helt utan ström… med svajande nät! Bilderna kommer vad det lider!)

Det mesta grånas med åren! Några grå hår har det tonat fram nu efter 40 år i verkstadsdammet. Det som började i källarverksta’n på Kocksgatan 27 vintern 1974/75 med gamla golv och lite senare de kraftiga timmerbjälkarna från stadens tullhus som stod nedanför Katarinahissen har räckt länge och väl. Den gråa stockstubben är den sista homogena biten därifrån, samt ca 1 kubik utsågat kärnfuru trä. Köpte då 1 kilometer timmerbjälkar som förädlats under årens gång, de längsta var Nio Meter långa och måttet var ca 275 x 300 mm = rejäla träd som började växa i början på 1700 talet.

Den silvergrånade träbiten som numer skall stödja en rejäl kokbok, härstammar från Fjällgården Fjätdalen i västra Härjedalen och började växa där för ca 2-5000 år sedan!
Den står på svartskiffer från Grytthyttans skifferbrott som har den Hissnande ålder’n av 2.000 miljoner år!!!

Jag gillar material och dess historia och dryga dussinet av pjäser som kommer ”turnera” på platser som är av särskild vikt för mig har Förärats med signumplåtar i guld eller guldinfattade diamanter – kul att blanda in annars för mig ovanliga men ack så ädla material!

125 kvadrat i SoFo – Tännäsgården i Härjedalen – Stallet på Liljendal samt Eventuellt Perssons magasin under 2016. Håll koll på fejsbok och webben www.hogvalen.se om tidpunkter