Translate

I säsong just nu – Skreitorsk

Vad är det som är så speciellt med Skreitorsk? Jo – det är smaken. Som allt annat vi pratar om och uppmärksamma när det gäller säsong. Det är fantastiskt att följa säsongen och få ta del av smakupplevelserna som följer! Skrei är norsk torsk när den är som bäst.

Som Norskfisk.se beskriver den så fint har Skrei har ett fastare, vitare och mer delikat kött. Säsongen löper fram till i April – så pass på och njut!

När du köper certifierad Skrei så kan du vara säker på att det går att spåra ursprunget, att den är fiskad på ett hållbart vis och har grönt ljus i WWFs fiskguide. Den är även miljöcertifierad av MSC. Åh vad vi gillar när det blir så här tydligt och transparent!

Skrei är en tacksam råvara att blomma ut i köket med och variera i oändlighet. Här kommer ett gott grundrecept för rimning från Norges sjömatsråd som vi har haft mycket trevlig och personlig kontakt med genom Matilda.

Det är så härligt att arbeta med mat eftersom det skapar samtal och bygger broar mellan människor!

Ingredienser

  • 1 st Norsk skreifilé (ca 800g för 4p)
  • 1 l vatten
  • 1 dl salt
  • 0,5 st citron

Gör så här
Sjud 2 dl av vattnet tillsammans med salt tills det löst sig. Blanda i det resterande vattnet och skalet från en halv citron och kyl ner. Putsa fisken och rimma i lagen i 30 minuter, lyft ur och skölj av fisken försiktigt. Torka fisken på papper och förvara därefter i kyl till tillagning.

Rimningen kan också genomföras redan dagen innan skreien ska tillagas.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev så får du inspiration och kunskap om mat och säsong!